Ministrul Transporturilor promite și amenință: Sectoarele 1 și 2 de pe Turda - Sebeș vor fi date în folosință în 2020


Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat vineri, 10 ianuarie, patru sectoare de autostradă din zona Clujului, a fost pe loturile 1 și 2 de pe autostrada Turda - Sebeș și pe loturile de la Iernut - Chețani - Câmpia Turzii. 

În privința loturilor 1 și 2 de la Turda la Sebeș, ministrul a spus că lucrurile nu mai pot fi amânate și că în 2020 vor fi circulabile.

Angajamentele luate aici de către cei doi antreprenori generali, în prezența subcontractorilor, în prezența beneficiarului (Compania Națională de Drumuri), sunt certitudini. Ne-au spus că nu sunt promisiuni, ci sunt certitudini. În acest an, aceste două sectoare de pe Sebeș - Turda vor fi finalizate și vor fi date în trafic, depășind absolut toate obstacolele pe care, sigur, noi le știm, le cunoaștem și încercăm să le remediem acolo unde este competența noastră, a Companiei. Acolo unde vedem că lucrurile nu funcționează, și trebuie să recunoaștem că nu funcționează așa cum ar trebui între antreprenor și subcontractor, noi am decis să ne implică. Chiar dacă nu avem, un cadru legal să venim și să intervenim între ei, dar putem să le spunem că suntem aici să rezolvăm problemele.

Mă așteptam ca la discuția de azi să văd mai multe intervenții din partea subcontractorillor, care s-au plâns de foarte multe ori că sunt probleme și că nu își încasează banii, dar astăzi au fost două - trei voci”, a declarat Lucian Bode, la vizita pe șantier. 

Întrebat ce riscă firmele de construcții care au promis finalizarea lucrărilor, Bode a spus că: ”Dacă cineva crede că își bate joc de noi, eu îi transmit că se înșeală. De România nu își bate joc nimeni și de banii românilor. Nu vreau să ameninț pe nimeni că reziliem contracte, dar am mai reziliat acolo unde acolo compania nu a avut altă soluție. Nu mi-aș dori acest lucru să se întâmple pe cele patru loturi vizitate astăzi”, a completat ministrul Transporturilor despre aceste locuri. 

 Acesta a adăugat că pe cele două loturi de la Iernut - Chețani și Chețani - Câmpia Turzii sunt probleme. 

Eu am fost și pe celalalte două loturi de la Iernut - Chețani și Chețani - Câmpia Turzii, iar acolo lucrurile, din nefericire, cel puțin pe un lot stau mai rău decât aici (n.red. Turda - Sebeș). Toate aceste blocaje care au dus la amânări de un an, doi ani, chiar 3 ani în raport cu data la care în contract s-au angajat că finalizează aceste obiective sper să le eliminăm și să transformăm promisiunea în certitudine”, a mai spus Lucian Bode.


Comentarii Facebook