Cea mai economică locuință din lume construită în România. Întreținerea costă 18 lei pe an


Cea mai economică casă din lume a fost construită în România, la Târgoviște. Casa Ria, ridicată de compania Biobuildsa, fost certificată de Passive House Institute din Darmstadt, Germania.

Casa are un necesar energetic pentru încălzire/răcire de doar doi kWh/mp pe an. Ete cea mai eficientă casă pasivă din lume, produsă cu tehnologie de serie, în condițiile în care standardul impus pentru o casă pasivă este de 15 kWh/mp pe an, iar întreţinerea ar costa doar 18 lei pe an, scrie economica.net

Sistemul Biobuilds straw este format din pereți prefabricați, pe structura de lemn, iar paiele sunt materialul izolant. Adică, pereții sunt foarte groși, formați plăci de OSB, iar în interior sunt paie extrem de tare comprimate. 

Constant în casa Ria sunt între 16 și 23  grade C, în zilele friguroase ale iernii, si 24 grade Celsius în cea mai călduroasă zi de vară, datorită sistemul performant de ventilație. 

Costul unei case cu pereți prefabricați cu izolație din paie e curprins între 650 de euro/mp semifinisat și 1.000 de euro/mp la cheie, fără TVA.

Pereții prefabricați cu izolație din paie se produc la fabrica din Moreni, iar Biobuilds e singura companie din lume care produce pereți prefabricați de până la 12 m lungime la standardele Passive House Institute.

Compania cu capital 100% românesc va deschide, în anul 2020, o nouă fabrică, la Cluj, cu o linie de producție complet automatizată pentru pereții prefabricați.


Comentarii Facebook