Sambata 18 Ianuarie

Ministrul Transporturilor, despre protestul de 15 minute: Trebuie să accelerăm lucrările la autostrăzi


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că protestul de 15 minute pentru autostrăzi este un semnal clar și că lucrările trebuie accelerate.

Întrebat, miercuri, de presă, la Câmpia Turzii, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, cum comentează protestul ”15 minute”, Răzvan Cuc a declarat că a discutat cu şeful CNAIR, cu secretarii de stat din Ministerul Transporturilor şi cu colegii din alte ministere pentru deblocarea problemelor administrative, în obţinerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern privind exproprierile.

Eu am înţeles mesajul foarte clar şi cred că toţi românii au înţeles mesajul. Tocmai de asta o să vedeţi că în acest mandat voi fi o prezenţă foarte activă pe şantiere şi când va fi vorba de implementarea proiectelor. Am discutat cu domnul Neaga şi cu secretarii de stat din minister şi cu colegii din alte ministere să ne ajute în deblocarea problemelor administrative, în obţinerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern pentru exproprieri. Înţeleg problema, sunt în asentimentul tuturor că trebuie să accelerăm. Dacă în primul mandat al meu am lansat proiecte de 3 miliarde de euro, în acest mandat îmi doresc să avem poate şi mai multe proiecte lansate dar, în acelaşi timp să avem concretizaţi cât mai mulţi kilometri de autostradă, vorbesc stadiul fizic implementat”, a spus Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi şeful CNAIR, Narcis Neaga, au vizitat, miercuri, lucrările la loturile din Autostrada Transilvania Iernut – Cheţani şi Cheţani - Câmpia Turzii.

Cuc a apreciat că stadiul fizic al lucrărilor este ”acceptabil”.

În 15 martie, la ora 15:00, românii sunt chemați să protesteze timp de 15 minute pentru a trage un semnal de alarmă în vederea construcției de autostrăzi.

Comentarii Facebook