Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu: Autostrada Transilvania intra in conservare pana in iunie


Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca, pana in luna iunie, Autostrada Transilvania va intra in conservare, fara a mai fi alocati bani.

"Lucrarile pentru tronsonul Suplacu de Barcau - Bors (zona de nord-vest a autostrazii) nu pot fi demarate pentru ca momentan nu exista bani. Pana in iunie cel putin (la rectificarea bugetara - n.n.) nu se va intampla nimic cu Autostrada Transilvania", a declarat Anca Boagiu, citata de gandul.info.

Ministrul a mai spus ca Adrian Nastase a fost informat de oficalii de la Bruxelles inca din 2004, cand au inceput lucrarile la Autostrada Transilvania, ca acest proiect nu va avea suportul Uniunii Europene.

"Ceea ce a spus Bruxellesul atunci s-a adeverit. Autostrada Transilvania are o istorie neplacuta. in aceasta perioada suntem in discutii cu Bechtel astfel incat contractul sa intre in normalitate. A existat initial si problema ca nu stiam exact traseul acestei autostrazi, acum se stie, dar nu continuam sa lucram decat dupa definitivarea discutiilor cu Bechtel si ceea ce ne bucura este faptul ca in sfarsit a existat o deschidere din partea acestei firme. Autostrada Transilvania asigura o legatura importanta, cu Ungaria, dar aceasta legatura trebuie sa fie una care se construieste in conditii de eficienta economica", spune Anca Boagiu.

Autostrada Transilvania ar urma sa aiba 415 kilometri si sa fie terminata pana in 2012, dar pana acum s-au dat in folosinta numai 52 de kilometri.

Comentarii Facebook