Orange si Vodafone amendate cu 63 de milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta! Ambele companii au anuntat ca vor contesta decizia in instanta!

Orange si Vodafone, cele mai mari companii de telefonie mobila din Romania, au fost amendate de Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a primit amenda de 34,8 milioane de euro, iar Vodafone de 28,3 milioane euro.

 

Potrivit money.ro, firma Netmaster Communications a fost cea care a depus reclamatia ce a dus la declansarea investigatiei facute de Consiliul Concurentei. Societatea este deţinută de Sanjay Bhasin şi Alexandru Albu, iar potrivit ultimele lor date financiare care sunt din 2007 societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 9 milioane de lei şi un profit de 7.700 de lei.

 

Cele doua companii de telefonie mobila au remis deja comunicate presei, in care au anuntat ca vor ataca in instanta decizia Consiliului Concurentei. Prezentam mai jos pozitiile oficiale ale Orange si Vodafone.

 

Comunicat Orange

"Decizia anuntata astazi de catre Consiliul Concurentei se refera la o investigatie demarata in anul 2006 cu privire la o posibila incalcare a Legii concurentei de catre Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom. Investigatia priveste termenii si conditiile agreate intre operatorii telecom pentru terminarea apelurilor internationale in Romania. Dorim sa subliniem ca obiectul investigatiei nu se refera la relatia dintre Orange Romania si clientii de telefonie mobila din Romania. Suntem profund surprinsi de aceasta decizie, pe care o consideram neintemeiata avand in vedere ca aceasta se bazeaza pe o interpretare eronata a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sanctiunea aplicata este nejustificata si Orange Romania va contesta aceasta decizie in instanta. Orange Romania si-a desfasurat dintotdeauna activitatea pe piata in deplina conformitate cu legislatia in vigoare si cu regulile de concurenta. Orange Romania se abtine de la orice comentarii suplimentare pana la momentul comunicarii motivarii deciziei.

 

Comunicat Vodafone

 

Suntem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata astazi de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications. Vodafone Romania considera ca nu a intreprins nicio actiune care sa impiedice accesul Netmaster Communications la reteaua sa, in vederea derularii traficului de apeluri internationale, punct de vedere exprimat si pe parcursul investigatiei. Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei in justitie. In perioada supusa investigatiei, Netmaster Communications a derulat trafic international de voce printr-un acord de interconectare incheiat anterior cu Vodafone Romania. Absenta unui contract specific pentru traficul international de voce se datoreaza refuzului Netmaster de a accepta aceleasi conditii contractuale oferite si celorlalti operatori, Netmaster solicitand la momentul respectiv un tratament preferential".

 

Comentarii Facebook