Ministrul energiei îi îndeamnă pe români să nu mai fie așa cheltuitori. Virgil Popescu: „Ar trebui să nu mai fim așa pro-consum”


Ministrul energiei a declarat, duminică seara, prentru B1TV că „ar trebui să ne obișnuim și noi să nu mai fim așa pro-consum” și să „încercăm să fim mai moderați”. 

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a vorbit în cadrul emisiunii Selectiv despre hotărârea de guvern luată pentru a plafona prețurile la energie începând cu luna februarie. 

Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice şi anumiţi intermediari să câştige. Am aprobat în Guvern un proiect de ordonanţă şi de la 1 februarie venim în sprijinul românilor cu mai mult, practic ridicăm plafonul de consum la energie electrică de la 300 la 500 kW şi la gaze naturale de la 200 la 300 mc”, a declarat ministrul enegiei, conform News.ro

Ministrul a îndemnat populațiia să fie mai moderați în consum, declarând de asemenea că „ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi. Cei care consumă până în 500 kW vor plăti 0,68 de lei/kW, cât plăteau şi înainte, iar pentru cei care consumă mai mult, plafonul scade de la 1 leu la 0,80 de lei/kW”.

De asemenea, Virgil Popescu a mai susținut că mai există și varianta de a schimba furnizorii, alegându-i pe cei mai ieftini în detrimentul celor mai populari, dar mai scumpi.

Ministrul energiei a mai anunțat că săptămâna viitoare va avea discuții cu furnizorii pentru a constata  în ce stadiu se află refacerea facturilor emise greșit, a mai adăugat acesta în emisiunea de duminică seara. 


Comentarii Facebook