Replica primită de un clujean șocat de o chirie de lângă VIVO Cluj: ”Lucrezi în domeniul greșit, prietene…”


Un apartament cu o cameră, plus living cu bucătărie și baie, a ajuns să se închirieze cu 475 de euro la ”4 - 5 minute” de VIVO.

Acesta este preț de apartament cu 3 camere, două băi și bucătărie, în cartierul Zorilor. De fapt este chiar mai mare. În Zorilor, pe strada Pasteur sunt apartamente închiriate cu 450 de euro. 

Ce dotări are apartamentul de la VIVO Cluj

Persoană fizică, ofer spre închiriere apartament cu 2 camere + loc de parcare în garaj subteran, în spate la Vivo, la 4-5 minute pe jos.

Apartamentul se afla la prima închiriere.

Este foarte luminos, utilat și mobilat modern, cu centrala termica proprie, încălzire în pardoseala, mașina spalat rufe, mașina spalat vase, plita, cuptor, frigider, smart TV 55' , iar view-ul este foarte frumos, spre pădure. 

Dormitorul dispune de un dressing spațios, balcon deschis de 8mp, iar pardoseala este din mocheta de înaltă calitate.

Blocul este nou, 2020, are 5 nivele, parcare proprie cu 2 cai de acces cu barieră, garaj subteran cu ușa automată”, se arată în acest anunț. Chiria este de 479 de euro pe lună.

Clujenii cred că această chirie lângă VIVO e prea scumpă

Ati luat-o razna, frate, cu prețurile astea. Înțeleg ca a crescut piața dar cine are bani sa inchirieze așa ceva? Adică totuși, aproape 500 de euro ca sa te uiți la TV în timp ce-ți miroase a ceapă din bucatarie? Mai e și la periferie... Chiriile cresc în nesimțire dar salariile raman la fel așa ca practic o sa ramaneti cu ele neînchiriate, pentru ca oferte mai decente totuși exista pe piata, se găsesc încă destule sub 400 euro / 2 camere”, a scris David, la postarea anunțului.

David … lucrezi în domeniul greșit, prietene”, i-a replicat Adrian, proprietarul apartamentului.

La Cluj nici un IT -ist care stă singur nu plătește 500 de euro pe o chirie

Dacă nu lucrezi în IT, toate celelalte sunt domenii greșite, practic. Eu nu cred că ar trebui să existe discrepanța asta. Așa-i românul, dacă poate trage mai mult de pe tine, de ce să nu o facă”, a scris Cristina, la comentariul lui David.

”Lucrez în IT și eu și tot nu as da banii aia oricat as castiga. E ca și cum mi-ai cere 10 lei pe o cola la magazin, de ce sa o cumpar cand pot gasi una la 4 lei in supermarket?

Se numește educatie financiara, din păcate bombardierii ca tine nu au auzit de așa ceva. Nimeni nu va investi în ceva ce nu merită. Poate doar niște cocalari care fac tot felul de combinatii la limita legii și nu le pasa cat sparg, dar în cazul ăla tot nu o sa ia un apartament de 2 camere la periferie, o sa ia ceva în zona de lux”, a fost replica celui care a criticat valoarea chiriei.

Nici măcar IT. Salariul mediu in IT e undeva sub 1500 de euro. Sa presupunem ca nu o sa stai singur într-un apartament de 2 camere (clar nu ai da 33% din salariu pe chirie). Sa zicem ca prietenul/ prietena castiga salariul mediu net din Cluj (mai greu sa fie cuplu de 2 programatori), deci undeva la 800 de euro. În total venit per cuplu 2300 de euro. Dacă dai ~500 de euro pe chirie, presupunand ca ești ocupat și nu gătești (de, lucrezi in IT) o sa mai dai încă cel puțin 600 de euro pe mancare lunar/ cuplu (vorbesc cifre reale, nu exagerez, 600 euro chiar e puțin dacă vrei sa comanzi zilnic). Poate ai o masina, s-a scumpit și benzina, să realizezi ca trăiești ca sa mananci si sa iti plătești chiria, ori asta înseamnă sclavie, iar oamenii în ziua de azi au înțeles chestia asta și nu mai vor, doresc sa calatoreasca, sa faca mai multe în timpul liber. Așa ca de unde poti taia din costuri? Voila, din chirie!”, a mai spus acesta.

O chirie în Zorilor, la 3 camere, plus bucătărie, este de 450 de euro

Chiar nu. Aceeași suma o dăm pentru apartament in Zorilor, langa observator. Ba chiar cu bucatarie separata, dormitor și living, loc parcare inclus. Adică două camere sunt doua, nu maxim 1,5”, a spus și Alina.

….mai săracilor dacă nu aveți bani măcar tăceți și nu mai comentati … va forțat omul sa va mutați acolo?

E munca lui, investiția lui așa ca cere cat vrea”, a concluzionat Mihai.

Fără titlu.png

Comentarii Facebook