Medicul oftalmolog din Alba Iulia, Teodor Holhoș, blocat să construiască o clinică la Cluj-Napoca. Motivul: Prea puține parcări


Medicul oftalmolog Teodor Holhoș, care este și consilier local al Municipiului Alba Iulia din partea USR, vrea să construiască o clinică medicală cu cinci etaje în Cluj Napoca, însă proiectul a fost respins în comisia de urbanism a primăriei. 

Motivul: în proiect au fost incluse prea puține locuri de parcare, deși arhitectul a prevăzut 19 locuri, 6 la stradă și 13 în subteran.

Proiectul respectă Planul Urbanistic General, dar potrivit reporterilor de la cluj24.ro, traficul și locurile de parcare reprezintă o problemă tot mai mare la autorizarea noilor proiecte în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Mai exact, arhitectul orașului, Adrian Iancu și alți membri ai Comisiei de Urbanism au subliniat că locurile de parcare sunt prea puține și dacă va fi aprobat, proiectul va bloca circulația pe strada Nicolae Iorga pentru că angajații și pacienții își vor lăsa acolo mașinile pe avarii.

În schimb, arhitectul Vlad Negru, membru al Comisiei de Urbanism, a afirmat că așa trebuie să fie restructurată Calea Turzii, iar numărul suplimentar de locuri de parcare nu va rezolva problema traficului din oraș întrucât oferta de spații extra este generatoare de trafic, pe când s-ar impune descurajarea utilizării mașinilor.

Unde ar urma să se ridice clinica

Potrivit cluj24.ro, clinica cu cinci etaje ar urma să se ridice la intersecția străzilor, Nicolae Iorga și Calea Turzii. Acolo, medicul deține pe teren o clădire cu parter și etaj, pe care o va demola.

La parter au fost prevăzute cabinete de consultații și un bloc operator, iar la etajele superioare cabinete de consultații pentru alte specialități, un apartament de serviciu și birouri administrative.

Proiectanții au arătat că respectă calculele din Planul Urbanistic General și că pacienții nu vor petrece vreme îndelungată la clinică întrucât operațiile la specialitatea oftalmologie se întind pe un timp scurt.

Proiectul va reveni în analiză la Comisia de Urbanism cu condiția să asigure peste 20 de locuri de parcare.

Momentan, Holhoș ridică primul spital privat în Alba Iulia, pe Calea Moților, iar lucrările sunt în plină desfășurare.

Comentarii Facebook