Marti 26 Septembrie

Mechel închide toate fabricile din România și Ucraina

 

Mechel a închi combinatul metalurgic de la Câmpia Turzii, iar acum anunță că pune lacătul pe toate fabricile din România și Ucraina. 

 

Companie-lider pe piaţa rusă în domeniile minier şi metalurgic, anunţă întreruperea temporară a producţiei la Uzina Electrometalurgică din Donetsk, care întră în componenţa Diviziei Metalurgice a Grupului Mechel, precum şi programul de întrerupere temporară a procesului de producție la uzinele metalurgice din Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel din cauza situaţiilor nefavorabile existente pe piaţa materiilor prime şi pe piaţa produselor metalurgice. 

 

Luând în consideraţie conjunctura nefavorabilă a prețurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreşte temporar procesul de producţie la întreprinderile din România. Decizia de sistare s-a luat în scopul reducerii costurilor de producţie şi armonizării volumului de producţie cu cerinţele pieţei. La această decizie a contribuit şi faptul că planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen. 

 

Astfel, începând cu 21 şi 22 noiembrie 2012, se întrerupe temporar procesul de producție de oţel la combinatul Mechel Târgovişte, respectiv la Ductil Steel punct de lucru Oţelu Roşu. De asemenea, după  îndeplinirea programului de producție pentru acest an, începând cu data de 27 noiembrie 2012 va fi oprită temporar activitatea de producție a laminoarelor de la Mechel Târgovişte, iar de la 15 decembrie a.c. este planificată oprirea temporară a producţiei laminoarelor şi a producţiei de sârmă la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii”, se arată într-un comunicat al rușilor de la Mechel. 

 

Pe perioada suspendării temporare a procesului de producție la uzinele mai sus menţionate, se vor lua toate măsurile  necesare pentru menţinerea şi întreţinerea utilajelor și echipamentelor de producție. Angajaţii implicaţi în aceste activități vor primi salariile în întregime. Drepturile salariale pentru restul angajaţilor vor fi plătite, în perioada suspendării activităţii, în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare a ţărilor respective. 

 

Suspendarea temporară a producţiei nu va afecta volumul de vânzare a produselor metalurgice. Livrările aferente tuturor contractelor încheiate se vor realiza în regim normal, din stocurile existente. 

 

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. „Mechel” asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrica si termica. 

 

Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi piaţa externă.

 

În România grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii (închisă deja), Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila.

Comentarii Facebook