Marți se deschide Autostrada Sebeș - Turda. Ministrul ”OUG 13” Sorin Grindeanu: ”Fără festivisme, fără tăiere de panglici”


Cei 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeș - Turda sunt aproape de final, urmând să fie dați în folosință marți după-amiază. 

Lucrările au durat 7 ani. 

Am fost să verific personal ce se întâmplă pe lotul 2 din autostrada Sebeș - Turda. Azi dimineață i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct, beneficiarul, CNAIR. Având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate pana mâine (n.r. marți). Mâine după-masă se va da drumul la Lotul 2”, a spus luni ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a dat infama ”OUG 13”, în calitate de prim ministru PSD

Fără festivisme, fără tăieri de panglici pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului față de cetățeni este una mare, de 30 de ani. Am fost, am verificat personal, am luat toate măsurile. Riscam să stăm alte zile bune cu tronsonul închis, deși se poate da drumu la circulație”, a spus Grindeanu.

Circulația va fi limitată la 100 km/h pentru că nu sunt montate peste tot gardurile de protecție.

În zona Oiejdea au fost alunecări de teren.

Lotul 2, din Autostrada Sebes la Turda, de la Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) - Aiud (Km 17+000 – Km 41+250), a costat 549.33 MIL. LEI (fară TVA) și a fost realizat de grecii de la Aktor.

Contractul a fost semnat în 2014 și trebuia să fie gata în Octombrie 2016, dar nici în 30 noiembrie 2021 nu e finalizat, deși va fi deschis circulației.

Această inaugurare finalizează Autostrada Sebeș - Turda, cu o lungime de 70 de kilometri.

Comentarii Facebook