Licitatia de 24 de milioane de euro pentru construirea a 7 locuri de parcare a avioanelor va fi organizata in decembrie


Licitatia de 24 de milioane de euro pentru construirea a 7 locuri de parcare a avioanelor si a uror noi cai de rulare va fi organizata in decembrie.

Proiectul estimat la 24 de milioane de euro urmeaza sa fie finantat prin Programul Operational Sectorial. Acesta prevede amenajarea a 7 locuri de parcare pentru aeronave de tipul B737 – 900, A321 sau MD-90, dar si dezvoltarea a doua noi cai de rulare pe aeroportul clujean.

Cele doua noi cai de rulare, numite Bravo si Charlie, vor avea lungimi de 143, respectiv 112 metri si vor fi dotate cu sisteme de balizaj de categoria a II-a. In prezent, aeroportul are o singura cale de rulare, numita Alfa, care este echipata cu sistem de balizaj.

"Continuarea modernizarii Aeroportului International din Cluj ramane prioritara pentru administratia judeteana. Realizarea acestei noi investitii va contribui la modernizarea si dezvoltarea infrastructurii aeroportului, astfel incat aceasta sa raspunda unui trafic intern si international de pasageri si marfa in crestere", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Ofertele vor fi deschise in 10 decembrie 2012, iar termenul de executie a lucrarii este de 24 de luni.

Comentarii Facebook