Consiliul Judetean Cluj nu accepta suplimentarea sumelor pentru ridicarea stadionului, ceruta de constructor

Consiliul Judetean Cluj a anuntat astazi ca suma de 15 milioane de euro ceruta suplimentar de constructorul stadionului "Cluj Arena" "nu poate fi acceptata".

 

"Majorarea sumelor alocate lucrarilor nu poate fi acceptata decat in conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 34/2006 privind achizitiile publice, care prevede ca suplimentarea valorii contractului se poate face doar in urma procedurii legale de negociere directa si pana la maximum 50% din valoarea initiala a contractului, cu acordul autoritatii contractante. Prin urmare, suma solicitata de constructor nu poate fi acceptata de Consiliul Judetean din punct de vedere financiar si legal, pretul final urmand a fi stabilit dupa parcurgerea procedurilor legale", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj.

 

Informarea a fost remisa presei dupa ce consortiul care a adjudecat construirea viitoarei arene sportive a judetului a solicitat suplimentarea sumelor pentru construirea viitorului stadion cu circa 15 milioane de euro. Contractul incheiat de cele doua parti prevede realizarea stadionului cu 26 de milioane de euro. Lucrarile sunt finalizate in proportie de peste 60%.

Comentarii Facebook