630 de locuri de munca nou create de Fujikura Automotive la Cluj - FOTO


Societatea Fujikura Automotive Romania SRL va crea la Cluj Napoca 630 de locuri de munca in 2011.

Compania a castigat un contract cu producatorul de autoturisme german Volkswagen si va avea nevoie de o suplimentare a fortei de munca.

 

In luna septembrie 2006, Fujikura Automotive a cumparat 60% din actiunile firmei ACE Automotive si in 2008 a cumparat si restul actiunilor.

"Acum suntem la faza de prototipuri si mostre si am inceput contractul, dar productia in serie pentru Volkswagen va fi demarata in ianuarie 2011 si de atunci incep contractarile. Vom angaja muncitori necalificati si profesionisti in domeniu, ingineri cu cunostinte de limba germana, foarte bine pregatiti", a declarat Angela Piliughin, director general Fujikura Automotive Romania.

 

"SC Fujikura Automotive Romania SRL a obtinut un contract important de la compania Volkswagen privind realizarea de cablaje auto, si s-a decis ca productia sa fie realizata la fabrica de la Cluj. Fabrica are spatiu suficient si, practic, isi va dubla numarul de personal, urmand sa angajeze un numar de 630 de noi locuri de munca. Productia noului contract va incepe in primul trimestru al anului 2011. Noua investitie arata ca municipiul Cluj-Napoca are un loc pe harta investitionala a Europei", a declarat Sorin Apostu.


Ignacio Ibarra, vicepresedinte Fujikura Automotive Group, a declarat ca firma va ramane la Cluj si va angaja inca 630 de oameni. "Orasul si Primaria ne-au demonstrat un mare interes pentru a dezvolta activitatea de aici. Ca firma multinationala, ne ducem acolo unde avem parte de mare atentie din partea autoritatilor locale. Am gasit aici deschidere si intelegere", a mai afirmat Ibarra.

 

Anuntul a fost facut astazi de reprezentantii Fujikura Automotive Romania SRL. Societate detine in judet doua fabrici, una la Dej cu o suprafata de 10.000 de mo si 1.200 de angajati, si a doua Cluj Napoca, de 15.000 de metri patrati, cu 630 de locuri de munca. Prima fabrica a fost deschisa in judet 2001 si in Cluj Napoca firma are 630 de angajati, iar urmatoarea perioada urmeaza sa fie angajati inca 630 de oameni.

 

Din cei 630 de angajati, numai 10% sunt cu studii superioare, restul fiind muncitori necalificati. Ignacio Ibara, directorul general al Fujikura Automotive, nu a vrut sa spuna ce salarii vor fi oferite, dar a spus ca "vor fi respectate toate prevederile legale".
 

Comentarii Facebook