Klaus Iohannis: 15 km de autostradă în 18 luni e ridicol

 

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că este ridicol ca în 18 luni să fie finalizați numai 15 km.

 

Klaus Iohannis a făcut declarația joi la Piteşti la dezbaterea ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii”, organizată de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), la care iau parte reprezentanţii celor mai importante companii din industria auto românească.

 

Industria auto e vârful de lance care stimulează dezvoltarea a multe firme mici si mijlocii (...) cifra de afaceri a sectorului auto a crescut de trei ori în ultimii zece ani până la 23 miliarde euro. România este în primii zece producători auto din UE”, a spus Iohannis liderilor din industria auto prezenți la întâlnire.

 

El a mai spus că industria auto generează peste un sfert din exporturile României, fiind vorba de ”un model de creștere economica sănătoasă”. Industria auto include 200.000 de locuri de muncă.

 

Șeful statului a spus că dezvoltarea infrastructurii ar trebui să fie o prioritate, dar că totul se mișcă în ”ritm de melc”.

 

Lipsa de autostrăzi este reclamată așa cum vedem în prezent de mediul economic, dar și de cetățeni. Românii își doresc un trai mai bun și recurg la proteste pentru a atrage atenția asupra acestor probleme acute. În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 kilometri de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin”, a mai spus șeful statului.

Comentarii Facebook