Aeroportul Cluj a ajuns la un milion de pasageri. S-a stabilit un record - FOTO

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a stabilit un nou record de pasageri, fiind pentru prima dată când ajunge la pasagerul un milion în luna mai a anului. 

 

Aeroportul a sărbătorit joi, 24 mai, pasagerul cu numărul un milion înregistrat în anul 2018, cu o lună mai devreme comparativ cu anul 2017, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a traficului aerian din primele 5 luni ale anului.

 

Pasagerul cu numărul un milion înregistrat în anul 2018 a fost transportat anul acesta de către operatorului aerian Turkish Airlines, pe zborul de la Cluj-Napoca la Istanbul. Norocosul pasager, Pop Maria Teodosia, a fost selectat o dată cu check-in-ul pasagerilor și premiat în prezența reprezentanților companiei aeriene, a reprezentanților Consiliului Județean Cluj și a altor oficialități. 

 

Directorul general al Aeroportului, David Ciceo, a declarat că sărbătoarea de azi este foarte importantă. ”Este rezultatul unei colaborări și a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aerportului. Dezvoltarea aeroporului este un exemplu de bune practici pe plan internațional. Plănuim să construim un nou terminal și să extindem pista,pentru a ajunge la 7 milioane de pasageri”, a spus David Ciceo. 

 

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Viorel Federiga, a precizat cu ocazia acestui eveniment: ”Aeroportul Internaţional Cluj, unul din motoarele de dezvoltare ale judeţului Cluj, ne aduce în prim plan în fiecare an noi şi noi recorduri de pasageri, iar faptul că anul acesta, pasagerul cu numărul 1.000.000 este sărbătorit încă din luna mai, este un motiv de mândrie şi dovada faptului că aeroportul se află într-o continuă evoluţie”.

 

Alper Atalay, Director Vânzări Turkish Airlines, compania aeriană care a transportat pasagerul cu numărul 1.000.000 în anul 2018, a declarat la rândul său: ”Turkish Airlines, compania aeriană care zboară către cele mai multe țări și destinații internaționale din lume, acordă o importanță deosebită promovării orașelor spre care zboară, iar Cluj-Napoca este cu siguranță unul dintre acestea. Astăzi, odată cu întâmpinarea pasagerului cu numărul 1 milion al Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj, pe un zbor al companiei Turkish Airlines, suntem onorați să contribuim la creșterea traficului Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj. Dorim să profităm de această ocazie pentru a invita toate autoritățile implicate să susțină și să contribuie la dezvoltarea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj, care este cea mai accesibilă poartă spre fascinanta Transilvanie. Haideţi să creştem Clujul împreună!”.

Comentarii Facebook