Județele cu cele mai puține salarii mari din România. Cele mai multe sunt în Cluj și București


Mulți români se întreabă care sunt județele cu cele mai puține salarii mari din România. A fost făcut un studiu care a arătat care este situația, cu exactitate, în România. Vedeți mai jos topul județelor cu cei mai puțini angajați plătiți cu salarii brute mai mari de 10.000 de lei, dar și care sunt județele fruntașe din România.

Județele cu cele mai puține salarii mari din România

Deși cei mai mulți angajați din România se mulțumesc dacă primesc salariul mediu din țara noastră, care în luna februarie a crescut cu 0,4% (13 lei), până la 3.202 lei, sunt alți omâni care câștigă peste 10.000 de lei. Cele mai mari salarii se regăsesc, după cum vă așteptați, în București, dar și în Cluj. Cea care a venit cu ultimele date legate de numărul de salariați care câștigă salarii bune, în funcție de județ, a fost Raluca Pârvu, business manager la BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Numărul contractelor de muncă înregistrate cu un salariu lunar brut de 10.000 de lei sau mai mult a ajuns la 236.787, pe 23 februarie, conform datelor de la Inspecţia Muncii publicate de Ziarul Financiar. În total, economia locală are un număr de peste 5,5 milioane de contracte de muncă înregistrate în REVISAL, ceea ce înseamnă că puţin peste 4,2% dintre contractele de muncă din România au salarii brute de 10.000 de lei sau peste.

Românii cu salarii de peste 10.000 de lei reprezintă 4% din totalul angajaților din România

Ştim că în România, aproximativ 2,5 milioane de salariaţi primesc salariul minim pe economie, pre­ponderent în mediul privat (foarte pu­ţini dintre salariaţii din sectorul pu­blic au o astfel de remuneraţie). Ca atare, salariul mediu brut din România este puternic influenţat de această pondere, fiind de circa 5.429 lei în 2020. Când discutăm despre salarii de peste 10.000 lei brut vorbim deci despre 4% cei mai bine plătiţi salariaţi din România. În sine, nu este o sumă mare, înseamnă abia 1.200 euro net lunar şi nu degeaba România este încă o ţară cu venituri printre cele mai mici din Europa“, a spus pentru sursa citată Raluca Pârvu, business manager la BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Dacă cele mai multe salarii de peste 10.000 de lei se regăsesc în București și Cluj, la polul opus regăsim Mehedințiul și Caraș-Severinul, cu cele mai puține astfel de salarii.


Comentarii Facebook