Irina Schrotter vrea sa faca "croitorie" la Jucu, in halele Nokia


Creatoarea de moda, Irina Schrotter, a anuntat ca vrea sa investeasca in parcul Tetarom 3 de la Jucu, unde sa amenajeze sectii de croitorie.

"Am sunat-o pe Andreea Paul Vass si i-am spus ca sunt interesanta sa incep o discutie cu reprezentantii Guvernului si Nokia, pentru a afla care sunt conditiile", a declarat Irina Schrotter.

Acesta a precizat ca detine in prezent fabrici la Iasi, unde a investit circa 6 milioane de euro si are pana la 1.000 de angajati. "As putea investi la fel la Jucu si sa angajez intre 500 si 1000 de oameni. Am lansat propunerea si astept raspunsul. Daca Guvernul vrea sa investeasca in reconversie profesionala si ne ofera si noua niste avantaje atunci suntem interesati. Vorbim de afaceri, ca toata lumea sa aiba profit", a mai spus Schrotter.

"Nu sunt singurul om de afaceri care ar fi interesat sa stea la masa si sa discute conditii. Am discutat cu trei dintre partenerii mei, care s-au aratat foarte interesati", a mai spus creatoarea de moda.

Irina Schrotter a explicat ca, in prezent, industria modei se confrunta cu o criza de capacitate de productie din cauza faptul ca firmele se muta din Africa de Nord, unde sunt mari probleme de securitate. "Firmele se retrag masiv catre Romania, pentru ca e una dintre putinele tari din Europa care mai are industrie textila bine reprezentata, dar si pe zona asiatica", a spus Schrotter.

Creatoarea de moda detine trei fabrici in Iasi, doua lucreaza in sistem lohn, iar in a treia realizeaza colectiile proprii.

 

Compania Nokia a anuntat ca se retrage din fabrica de la Jucu si isi muta productia in Asia. 2.200 de oameni urmeaza sa fie concediati din luna martie 2012.

Comentarii Facebook