Sindicalistii BNS Cluj, recalificati din fonduri europene, prin programul "Angajati calificati!" VIDEO


Sindicalistii Blocului National Sindical (BNR) Cluj vor fi instruiti in operarea calculatorului in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.

Proiectul este derulat in colaborare cu Institutul Postliceal Phoenix Cluj, poarta numele "Angajati calificati!" si a debutat la data de 1 iulie.

Presedintele BNS Cluj, Nati Ariton, a declarat pentru Stiri de Cluj ca proiectul are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare de 2.114.820 de lei. "Grupul tinta este de 150 de angajati, membri ai sindicatului BNS. Acestia sunt persoane cu studii cel mult liceale, persoane cu posibilitati materiale reduse, necalificate, cu calificare redusa si cu calificare redundanta, interesate de formarea profesionala continua, dar fara posibilitatea de a lua parte la un astfel de program. In conditiile crizei in care se afla Romania si a instabilitatii locurilor de munca, membrii grupului tinta sunt mult mai interesati de asigurarea conditiilor minime de supravietuire, decat de participarea la cursuri de formare profesionala continua", a declarat Nati Ariton.

 

Vicepresedintele BNS, Ilie Gheorghe, prezent la lansarea proiectului, a declarat ca persoane din grupul tinta vor parcurge un program de recalificare. "Acestia provin din domenii variate, dar obligatoriu sunt membri ai BNS Cluj si vor fi formati in ocupatia de operator date. Lucurile sunt total pozitive. Acum avem o expertiza umana si tehnica, care ne-ar permite sa implementam un program de protectie sociala de talia disponibilizarilor de la Nokia din Cluj. Cu foarte putini operatori am reusi sa facem o balanta reusita intre cererea de locuri de munca si oferta, astfel incat nimeni sa nu ramana pe dinafara si poate chiar sa diminuam amploarea platilor compensatorii si oamenii sa ramana cat mai mult timp in campul muncii si sa poata duce acasa bani din postura de salariat si nu din cea de asistat ai statului", a declarat Ilie Gheorghe.

 

Presedintele Sindicatului Spitalului Penitenciar Dej, Dorin Tripon, a declarat ca: "Actiunile strategice de calificare si recalificare au importanta deosebita, cu atat mai mult cu cat piata de munca este foarte vasta si se cere calificare speciala. Acest proiect este foarte bunsi sper ca va aduce un plus in aceasta zona a tarii cu atat mai mult cu cat pe parte sindicala nu au fost aprobate proiecte".

 

Sindicalistii sustin ca cei mai vizati sunt angajatii de peste 45 de ani, care au unele lacune in ceea ce priveste folosirea calculatorului. Reprezentantii BNS Cluj au mai spus ca sunt in lucru si alte proiecte europene care vizeaza instruirea continua a membrilor de sindicat.

 

Comentarii Facebook