Nicoara: Nokia trebuia sa aiba, in 2011, 3.800 de angajati!


Senatorul PNL Cluj, Marius Nicoara, fostul presedinte al CJ Cluj si artizanul venirii Nokia la Jucu, a declarat ca producatorul finlandez de telefoane mobile ar fi trebuit sa aiba, in 2011, 3.800 de angajati.

"Se face un pic de confuzie cand vorbim despre cele 15.000 de locuri de munca. Pe vremea mea s-a dezvoltat acel parc industrial. As aminti, insa, cateva elemente importante. Acel parc industrial are 160 de hectare. Din cele 160 de hectare, doar 30 erau exclusiv Nokia, care in contractul cu Romania se angaja cati muncitori va avea. Nokia trebuia sa ajunga la 3.800 de muncitori in 2011, deci in acest an, si la 5.000 de oameni era varful maxim pe care trebuia sa il aiba Nokia. Pe restul terenului, care apartinea viitorilor furnizori Nokia care urmau sa vina acolo, fiecare urma sa aiba muncitori angajati. Pe langa acestea era vorba si de camioane si transport. Toate studiile care s-au discutat, nu s-au discutat pentru 15.000 de muncitori pentru Nokia, ci de 15.000 de muncitori pe platforma respectiva", a explicat Marius Nicoara.

Fostul presedinte al Consiliului Juderean (CJ) Cluj a explicat ca statul roman nu trebuie sa primeasca despagubiri de la Nokia, pentru ca nu a acordat subventii.

"Banii pe care i-am investit in parcul Nokia sunt in infrastructura si raman acolo. Toate sunt bunuri ale statului roman, dar hala si-a construit-o Nokia pe banii lor. Diferenta dintre plecarea Nokia de la Bochum si cea de la Jucu este una foatre simpla. Statul german cand s-a dus Nokia sa se instaleze acolo a dat bani. Au dat subventii catre Nokia, ajutor de stat. Statul german e normal sa si-l recupereze. Noi nu am dat subventie catre Nokia. Noi am platit si am construit un parc care apartine societatii Tetarom si Consiliului Judetean si toate bunurile de acolo sunt ale statului roman", a mai spus Marius Nicoara.

 

Nokia a anuntat ca pleaca de la Jucu si se va stabili in Asia, urmand ca 2.200 de persoane sa fie concediate, dintre care 19.56 sunt angajati direct ai producatorului finlandez de telefoane mobile, iar restul au firmelor de recrutare.

 

Vezi si...

Ioan Rus: Nokia este un pradator economic. Este cea mai mare teapa pe care si-a luat-o Romania VIDEO

Comentarii Facebook