În locul fabricii Ursus se vor construi blocuri de 10 etaje

 

În locul fabricii Ursus, de pe Calea Mănăștur, s-ar putea construi câteva blocuri conform certificatului de urbanism obținut de proprietarul terenului, SC Ursus Breweries SA.

 

Conform certificatului de urbanism eliberat de Primăria Cluj-Napoca, pe terenul de câteva hectare din inima orașului se pot construi blocuri, birouri și spații comerciale.

 

Planurile de viitor legate de teren trebuie să se integreze şi să sprijine planurile de dezvoltare ale oraşului, aşa cum vor fi ele decise de municipalitate. Tocmai de aceea se fac şi demersuri la Primărie şi discuţii legate de PUZ-uri pentru ca orice plan de dezvoltare să fie în acord cu planurile zonei. Acesti paşi fac parte din procesul normal de dezvoltare al oricarei zone urbane”, a declarat Diana Klusch, corporate affairs director la Ursus, citată de adevărul.ro.

 

Ursus analizează posibilitatea vinderii terenului. ”Investigăm oportunităţile de valorificare a acestuia, exista discutii cu diverse parti interesate, dar pana la momentul finalizarii oricareia dintre discutii consideram ca este mai bine sa nu dam detalii, pentru a evita orice speculatii inutile”, a explicat directoarea. 

 

În luna august SC Ursus Breweries SA a obţinut un certificat de urbanism pentru terenul de câteva hectare, de pe Calea Mănăștur. Consiliul local trebuie să voteze viitorul plan urbanistic zonal care prevede acolo un ansamblu mixt, format din patru imobile: un bloc de 10 etaje, două de 6 și 8 etaje și un imobil mai mic.

 

CITIȚI ȘI:

URSUS a demolat și rezervoarele uriașe de la Fabrica Bere de la Cluj - FOTO

Comentarii Facebook