Hyunday si Daewoo au venit in secret la Cluj! Vezi ce au discutat cu primarul Radu Moisin EXCLUSIV VIDEO


Reprezentantii Hyunday si Daewoo au venit in secret la Cluj-Napoca si s-au intalnit cu primarul Radu Moisin. Intalnirea cu sud-coreenii a avut loc miercuri dimineata.

Delagatia Coreana a fost adusa la Cluj-Napoca de consortiul Open Bridge, asociatia creata de administratia locala a Cluj-napoca si a orasului infratit Suwon, in scopul dinamizarii parteneriatelor economice dintre cele doua orase. Delegatia a fost compusa de domnii Chang Hoon, Lee - General Manager of Daewoo International Bucharest, Chang Ho, Sung - Manager of Hyundai Engineering Overseas Business Department si doamna Wendy Kang - Manager of Hyundai Engineering Overseas Business Department.


"Aceste companii, de regula participa in consortii la nivel mondial. Acestia s-au interesat atat de proiectele publice de investitii de la nivelul municipiului, cat si proiectele de parteneriat public privat, unde s-ar putea implica, dar si posibilitatea de a deschide unitati de productie", a spus Radu Moisin.

Aceste companii ar putea investi in parcurile Tetarom din judetul Cluj: "Le-am prezentat posibilitatea de a investi in municipiu prin centrele economice care vor fi amenajate foduri europene , dar si posibilitatile existente in parcurile Tetarom din judetul Cluj.Ei s-au aratat interesati de aceste oportunitati, si de faptul ca se extinde pista de la Aeroportul International Cluj-Napoca ce va putea primi avioane de mari dimensiuni pentru transport tip marfa", a mai adaugat primarul interimar.


Principala tema de discutie a fost legata de proiectele din Cluj-Napoca care ar putea fi interesante pentru cele doua companii. Printre domeniile de interes desprinse din discutii se numara produsele consumabile si aparatura de inalta tehnologie din domeniul medical. De asemenea au solicitat detalii privind proietele municipalitatii in domeniul infrastructurii si al energiilor regenerabile (in care eventual cele 2 companii s-ar putea implica).

Conform declaratiilor reprezentantilor celor doua mari companii coreene, acestea au intreprins in ultimii doi ani analize detaliate ale oportunitatilor de bussines din nord vestul Romaniei, in special in Cluj-Napoca - unde au apreciat ca in ultimii doi ani au observat schimbari majore la nivel de investitii, in special pe partea de infrastructura.

Interesul sud-coreenilor este atat in achizitii cat si in productie sau export de produse coreene. De asemenea reprezentantii celor doua companii au explicat ca, la nivelul initierii de proiecte in tarile europene, politica lor este de a crea consortii sud-coreene care sp oferteze produse sau servicii, sau si una si alta. in tara noastra se analizeaza o astfel de oportunitate in domeniul realizarii retelelor de infrastructura.  

Comentarii Facebook