Guvernul vrea sa garanteze creditele luate de asociatiile de locatari pentru reabilitarea termica a blocurilor

Una dintre solutiile identificate de Guvern pentru urgentarea actiunii de reabilitare termica a blocurilor ar fi garantarea creditelor luate de asociatiile de proprietari pentru aceste lucrari.

 

"La propunerea constructorilor, ne-am gandit si la aceasta varianta, dar este o varianta care este doar de lucru acum - o sa vedem in ce masură este si posibila - in care sa se ofere, sa se creeze un credit pentru proprietarii care isi doresc sa faca reabilitare, un credit care sa aiba conditii atractive pentru cei care ar apela la el", a declarat astazi Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii.

 

Ea spune ca multi proprietari se plang de preturile mari percepute, desi potrivit legii trebuie sa plateasca doar 20% din contravaloarea lucarilor.

 

"De foarte multe ori, proprietarii, cei care platesc 20%, au reclamat faptul ca acea cota de 20% este echivalentul, aproape echivalentul lucrarii in totalitate pe un apartament similar contractat direct de catre Asociatia de Proprietari, care isi face reabilitarea pe bani ei. Sunt cazuri in care Asociatiile de Proprietari reclama faptul ca lucrarile de reabilitare termică contractate prin primarii sunt mult mai scumpe decat lucrarile de reabilitate termica contractate direct de catre Asociatie cu constructorul. Si noi sigur ca putem gasi o justificare foarte usor, fiind vorba de bani publici suntem mult mai generosi atunci cand mergem la o licitatie", a mai spus ministrul Dezvoltarii.

 

Udrea sustine ca statul sprijina reabilitarea termica pentru 20.000-30.000 de apartamente anual.

Comentarii Facebook