Clujul, campionul provinciei la numarul de firme intrate in insolventa

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, de la inceputul anului 275 de firme clujene au intrat in procedura de insolventa. Judetul Cluj este depasit la acest capitol doar de Bucuresti, unde 594 de firme au intrat in insolventa.

 

Statisticile arata ca judetul Cluj este pe locul doi in tara si in ceea ce priveste suspendarile de activitate. In perioada ianuarie-martie 2010 au fost inregistrate 952 de astfel de proceduri, fata de doar 198 in perioada similara a anului trecut. Si numarul patronilor care au apelat la dizolvarea voluntara a firmelor se mentine ridicat. In primul trimestru din 2010 au fost inregistrate 61 de cazuri, fata de 30 in trimestrul I din 2009.

 

O scadere de 1% se inregistreaza in ceea ce priveste radierile voluntare. daca anul trecut, in judet erau inregistrate 390 de radieri, acum au fost solicitate doar 388.

 

Datale indica faptul ca in primele trei luni ale anului in judetul Cluj s-au inmatriculat 1.200 de noi firme, cu peste o suta mai putine decat anul trecut.

Comentarii Facebook