Vineri 7 Octombrie

Guvernul a aprobat acordarea a peste 148 milioane de lei pentru județul Cluj și alte 16 județe afectate de inundații


Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 județe afectate de inundații și alunecări de teren, iar banii vor fi utilizați pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unități administrativ-teritoriale.

Urmează mai mult ca sigur și alte alocări, având în vedere calamitățile naturale produse în ultima perioadă, în momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit acestea au fost cele 17 județe și 243 de UAT-uri afectate, care aveau documentația în regulă transmisă Ministerului Dezvoltării”, a explicat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Astăzi, în ședința de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenții pentru 17 județe afectate de inundații și alunecări de teren. Banii sunt destinați reparării drumurilor județene, comunale, podurilor, podețelor și digurilor. Este vorba de județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu mAre, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective și 243 de unități administrativ-teritoriale”, a anunțat Florin Cîțu, la finalul ședinței de miercuri a Executivului.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, la rândul său, că, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat o hotărâre pentru alocarea sumei din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului pentru unele UAT-uri afectate de calamitățile naturale.

Este vorba de 27 de decolmatări de pârâuri și râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri județene, 487 de drumuri forestiere, sătești, ulițe, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 de poduri și podețe afectate”, a detaliat Cseke Attila.

El a menționat, de asemenea, că este vorba de fonduri pentru care Ministerul Dezvoltării a primit solicitări de la prefecturi.

Este vorba despre calamități naturale care s-au produs, pentru care Ministerul Dezvoltării, conform procedurii legale, a primit solicitările de la Instituțiile Prefectului din județele țării, raportate care se întocmesc la nivelul Instituției Prefectului împreună cu cei de la ISU și ISC, aceste rapoarte se transformă în proiecte de hotărâre de guvern pentru județul respectiv, pentru UAT-urile din județul respectiv și se trimit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației care face o analiză a lor, o statistică a lor și vine în ședință de guvern și propune acest proiect de hotărâre de guvern. Urmează mai mult ca sigur și alte alocări, având în vedere calamități naturale produse în ultima perioadă, în momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit acestea au fost cele 17 județe și 243 de UAT-uri afectate, care aveau documentația în regulă transmisă Ministerului Dezvoltării”, a explicat Cseke Attila.


Comentarii Facebook