Grevă pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda


Muncitorii protestează pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda pentru că nu mai au material de lucru, deoarece CNAIR nu a plătit lucrări în valoare de 4,5 milioane de lei.

De săptămâna trecută Aktor nu ne-a mai livrat material pentru realizarea terasamentelor, deşi au fost anunţaţi de către mine, în urmă cu 2-3 săptămâni că se va termina acel material din care am exploatat până în data de 18 noiembrie. (...) Le-am trimis o notificare scrisă, atât dânşilor, cât şi firmei de consultanţă, CNAIR-ului, DRDP-ului Cluj. Până în momentul de faţă nu am primit absolut niciun răspuns. Societatea noastră are facturi scadente şi restante în valoare de 4.500.000, plus dacă luăm în considerare ce s-a lucrat în luna noiembrie. (...) Până acum o lună şi jumătate nu am avut probleme cu banii, ni s-au plătit”, a declarat Mircea Rotar, şef de şantier al firmei subcontractoare.

CNAIR precizează, după greva de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, că nu are plăţi restante faţă de antreprenor şi a convocat factorii de decizie pentru a afla situaţia plăţilor restante.

CNAIR este în grafic cu plăţile către Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) - S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L., Antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda.

În acest an, CNAIR a solicitat antreprenorului în numeroase rânduri să plătească la timp prestatorii şi furnizorii, tocmai pentru a evita apariţia unor astfel de situaţii. Precizăm că CNAIR i-a convocat astăzi, 25.11.2019, în regim de urgenţă, pe factorii de decizie ai antreprenorului ca să prezinte situaţia plăţilor restante în cadrul acestui proiect, precum şi calendarul achitării acestora”, se arată într-un comunicat transmis luni de CNAIR.

Comentarii Facebook