Ginerele lui Ioan Rus construiește un ansamblu imobiliar de milioane de euro la Cluj-Napoca

 

Ginerele lui Ioan Rus, fostul ministrul de interne al României, şi-a extins afacerile în Cluj-Napoca, un teren controlat cu mână de fier, până nu de mult, de socrul său. 

 

Ginerele lui Rus, Vasile Puşcaş, prin intermediul firmei sale, Drusal SA Baia Mare, construieşte un ansamblu rezidenţial în centrul oraşului, pe Calea Dorobanţilor, valoarea declarată a lucrărilor fiind de 11,4 milioane de lei. Puşcaş este căsătorit cu Ioana, fiica lui Ioan Rus, fostul demnitar din Guvernele Năstase şi Ponta.

 

Funcţionarii Direcţiei de Urbanism, din cadrul Primăriei Cluj Napoca s-au mişcat foarte repede în cazul proiectului imobiliar Platinia Lounge Residence, dezvoltat de ginerele lui Ioan Rus. În data de 30 august 2011, Consiliul Local Cluj-Napoca a votat o hotărâre de consiliu local prin care era aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, pentru ”construire ansamblu cu funcţiuni mixte şi locuinţe, Calea Dorobanţilor 33-35-37, beneficiară: Drusal SA”. 

 

După acest pas, societatea a depus o cerere de obţinere a autorizaţiei de construcţie în data de 5 septembrie 2012, documentul fiind emis în data de 17 octombrie 2011. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru data de 30 septembrie 2013.

 

Proiectul imobiliar dezvoltat de Drusal SA din Baia Mare este unul impozant şi conţine atât spaţii de birouri, cât şi locuit. În documentaţia tehnică se prevede că vor exista spaţii pentru birouri în suprafaţă de 2.800 mp, iar pentru locuit 1.600 de mp. În total, pe lângă spaţiile de birouri vor fi construite 89 de apartamente, care vor fi utilate şi amenajate după dorinţele proprietarilor.

 

Terenul de pe strada Dorobanţilor 33, viz-a-viz de imobilul de birouri cu zece etaje, construit de preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a aparţinut firmei ASIT Real Estate SRL, deţinută de Allianz Ţiriac Asigurări. În 2007, Asit Real Estate a obţinut o hotărâre de Consiliu Local prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal privind parametrii tehnici de construcţie pentru zona respectivă. Pe baza acestor parametri, Consiliul Local Cluj-Napoca şi-a dat acordul, în 2012, în timpul mandatului de primar al lui Emil Boc, pentru construirea complexului rezidenţial.

 

Între timp, proprietar al terenului a devenit Drusal SA, firma lui Vasile Puşcaş. Acesta a ipotecat terenul la Banca Transilvania pentru suma de 1,19 milioane de euro. Reprezentanţii Băncii Transilvania şi-au dat acordul pentru ca Drusal să construiască ansamblul imobiliar.

 

Până de curând, Puşcaş şi-a derulat afacerile doar în judeţele Satu Mare şi Maramureş, în domeniul salubrităţii stradale şi de întreţinere a spaţiilor verzi. În Satu Mare, aceste activităţi sunt derulate prin intermediul firmei Florisal, iar mai apoi din 2011, a devenit acţionar majoritar la firma Drusal din Baia Mare, care este specializată în colectarea gunoiului menajer şi în salubrizare stradală, fiind una dintre cele trei firme care asigură curăţenia stradală în municipiul Baia Mare.

 

Comentarii Facebook