Fondatorul Coinflux, Vlad Nistor, plasat sub control judiciar. Nu poate părăsi Clujul


Vlad Nistor, CEO -ul CoinFlux, firma de tranzacţii cu bitcoin, a fost plasat sub control judiciar de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Procurorii din SUA au cerut extrădarea.

Judecătorii nu au fost de acord cu arestarea lui Nistor, ci l-au plasat 30 de zile sub control judiciar, el neputând părăsi Clujul. El trebuie să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori este chemat.

Vlad Nistor nu poate face nici efectua tranzacţii financiare cu crypto monede, inclusiv bitcoin.

Extrădarea nu a fostîncă judecată, iar Vlad Nistor are timp până în 20 decembrie să motiveze de ce se opune acestei cereri venite de la procurorii din SUA, care îl cercetează pe clujean pentru înşelăciune, fraude informatice, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani.

Vlad Nistor a fondat în 2015 compania Coinflux, un exchange de monede virtuale, unde cu lei, dolari sau euro pot fi cumpărate monede precum bitcoin sau altele. Dosarul lui a fost pornit de procurorii din SUA.

CoinFlux a avut în cei 3 ani de funcționare un volum de tranzacționare de monede virtuale în valoare de 200 de milioane de euro. Platforma are o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro şi a realizat, anul trecut, peste 30.000 de tranzacţii.


Vlad Nistor, fondatorul Coinflux, reținut la Cluj de procurorii din SUA pentru țepe cu bitcoin

Comentarii Facebook