FMI: Economia va scadea cu 1,9% in 2010 si va creste cu 1,5% in 2011 -VIDEO


FMI a revizuit negativ prognoza privind cresterea economica a Romaniei. In 2010, economia va scadea cu 1,9%, iar anul viitor va creste cu 1,5%.

Dotorita masurilor de austeritate luate de Guvernul Boc, Romania va primi cea de-a treia transa de imprumut de la FMI, CE si Banca Mondial,

PIB -ul va scadea in 2010 cu 1,9% potrivit prognozei revizuite a FMI, din cauza inundatiilor si a incertitudinii regionale. "Slabiciunile cererii interne, incertitudinile regionale, precum si inundatiile din ultima perioada pot avea efecte negative asupra economiei. Ne-am revizuit in jos estimarea privind contractia economiei in 2010, la 1,9%", a spus Jeffrey Franks, reprezentantul FMI.

Economia se va redresa numai anul viitor, cand "va creste cu 1,5% - 2% anul viitor si chiar mai mult in 2012. O parte dintre sectoarele economiei isi revin si vedem altele in scadere. Ne asteptam la sfarsitul acestui an sa vedem revenirea celor care sunt pe minus. Industria e in crestere, exporturile sunt in crestere, dar cererea interna este slabita. Vom avea un impact negativ din partea masurilor de reforma fiscala, dar pana in 2011 ne asteptam la o crestere economica mai puternica", a spus seful misiunii FMI in Romania.

Oficialii FMI si CE au vorbit si despre importanta absorbtiei de fonduri europene, bani care vor ajuta la redresarea economiei.

In urma acordului de reviziure, Romania va primi cea de-a treia transa de imprumut in valoare de peste 900 milioane de euro.

Comentarii Facebook