FMI a propus Guvernului majorarea TVA la 25% si a cotei unice la 20%

Surse guvernamentale sustin ca FMI a cerut Executivului majorarea TVA cu 5 procente si a cotei unice cu 4 procente. Oficiali guvernamentali sustin ca FMI nu mai au incredere in alte solutii propuse pentru scaderea deficitului.


"Reprezentantii FMI sunt foarte inflexibili si nu vor sa accepte nicio alta solutie pentru scaderea deficitului. Nu mai? au incredere in nicio alta masura care le-a fost propusa la negocieri. Vor sa creasca si cota unica si TVA incepand de maine, nu de anul viitor", au spus sursele citate de Gandul.

?

Prin aceste majorari, Guvernul ar atrage la bugetul de stat 4 milioane de euro.


Reprezentantii Romaniei la negocierile cu FMI au prezentat o noua schema care presupune concedii fara plata pentru bugetari in vederea reducerii cheltuielilor, specialistii FMI nu au fost de acord.

?

"Sunt tot felul de variante. Aud si eu de la televizor. Avem si noi variantele noastre, care nu corespund cu ce se vede la televizor", a declarat pentru Gandul ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Intrebat daca vor creste taxele, ministrul s-a grabit sa precizeze ca "am spus ca incercam sa nu modificam taxele".

Comentarii Facebook