Clujul, singurul oras din tara in care preturile la locuinte cresc

Cluj-Napoca este singurul mare oras din tara in care preturile la apartamente sunt in crestere, in ciuda crizei economice.

 

Potrivit unei analize facute de specialistii site-ului imobiliare.ro, la Cluj pretul pentru un apartament costruit inainte de 1990 a crescut in aprilie cu 2,4 la suta fata de luna martie 2010. In prezent, apartamanetele vechi se vand in medie cu pretul de 1.072 de euro/mp.

 

"In aprilie, cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul apartamentelor vechi cu o camera: 3,7%. Cresteri de preturi constatam si in cazul apartamentelor cu doua si trei camere: 2,6%, respectiv 2,2%", se arata in analiza publicata de imobiliare.ro. Fata de luna aprilie a anului trecut, preturile apartamentelor vechi sunt cu 6,1 % mai mari.

 

La apartamentelenoi, preturile cresc la Cluj de trei luni consecutiv. "Preturile au urcat ajungand in prezent la valoarea de 1.056 euro/mp util, in crestere cu 1.8% fata de luna precedenta si cu 7,1% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut", se mai arata in studiul citat.

 

Comentarii Facebook