Finanțări de 30 de milioane de euro acordate Băncii Transilvania pentru susținerea IMM-urilor (P)




BERD acordă o finațtare de 30 de milioane euro Băncii Transilvania pentru a-i permite să continue susținerea întreprinderilor mici și mijlocii pe plan local. O treime din acest împrumut va fi folosit în cadrul Facilității de Finanțare pentru Energie Sustenabilă a IMM-urilor din România (RoSEFF) și va fi alocată în mod special proiectelor de eficiență energetică.

Întreprinderile mici și mijlocii sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a economiei reale românești. Proiectele BERD cu Banca Transilvania vor furniza fonduri suplimentare sectorului IMM-urilor, sprijinind dezvoltarea, când accesul la finanțare rmâne limitat. Finanțarea BERD va permite, de asemenea, întreprinderilor locale să implementeze proiecte care vor reduce consumul de energie, vor consolida competitivitatea și eficiența operațională”, a declarat Nick Tesseyman, Director Executiv BERD pentru Instituții Financiare.

Cele două acorduri de împrumut semnate azi cu BERD ne vor permite sa continuăm strategia noastră de susținere și încurajare a IMM-urilor într-un sector nou, cel al eficienţei energetice, dar și pentru creșterea generală a acestora. Suntem bucuroși să continuăm colaborarea devenită tradiție cu BERD, acționarul nostru semnificativ și finanțator al proiectelor BT pe termen mediu și lung”, declară Horia Ciorcila, Preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania este una din cele mai importante bănci din România, având capital majoritar românesc. BERD este acționar al băncii, cu un procent de 14,6%. Banca Transilvania are o experiență solidă în finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii.


Comentarii Facebook