2,1 MILIARDE euro pe an: Atât ne costă tinerii fără serviciu


Tinerii şomeri din România au ridicat costurile de întreţinere de la 1,18 miliarde de euro (0,85% din PIB) în anul 2008 la 2,1 miliarde euro (1,54% din PIB) în 2011, acestea dublându-de în perioada de criză, potrivit unui raport al Eurofound, institut al Comisiei Europene.

Analiza se referă doar la tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 si 29 de ani, care nu sunt angajaţi de minim 6 luni şi nici nu fac parte din sitemul educaţional.

La nivelul Uniunii Europene, pierderile totale puse pe seama şomajului în rândurile tinerilor se ridica la 153 miliarde euro, cele mai mare găuri în PIB fiind aduse de tinerii şomeri din Bulgaria (3,3% din PIB), Grecia (3,2% din PIB) şi Letonia (2,6% din PIB).

În situaţia de a nu munci şi a nu fi prinşi nici în activităţi educaţionale se află peste 700.000 de tineri români, potrivit Eurofound.

Raportările oficiale ale României afirmă că nu avem probleme mari cu somajul în rândul tinerilor. Prin urmare, de banii europeni pentru lupta împotriva şomajului nefolosiţi de noi vor beneficia Spania, Grecia, Slovacia, Lituania, Italia, Portugalia, Letonia şi Irlanda.



Sursa: realitatea.net


Comentarii Facebook