Fabrica Zewa, în valoare de 150 de milioane de euro, se mută din Alba la Cluj, in Dej

 

Compania suedeză Zewa va investi la Dej și nu la Sebeş circa 150 de milioane de euro într-o fabrică unde vor lucra 100 de oameni.

Suedezii au plecat la Sebeș petru că aleșii locali nu au fost de acord să vândă terenul de 3,6 hectare necesar pentru fabrică, la prețul de 20 de euro pe mp + TVA.

Azi dimineaţă, în jurul orei 10.00 am fost contactat de patronul Pehart Tec, Ioan Tecar, care mi-a comunicat, cu părere de rău, că investiţia Zewa de la Sebeş a picat. Mi-a spus că în prima fază va disponibiliza aproximativ 100 de persoane din totalul de aproape 400 de angajați, iar din primăvară, când timpul o va permite, va muta fabrica de la Petrești la Dej. Motivația dânsului a fost că nu i se pare normal să investească și să muncească undeva unde nu este acceptat”, a declarat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer pentru ziarul Alba24.ro.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea condiţiilor de organizare şi desfăşurare a licitaţiei publice deschise pentru vânzarea terenului de 35.789 mp, vizat de grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), reprezentant prin marca “Zewa”, pentru amenajarea celui mai mare parc logistic din industria de prelucrare a hârtiei igienice din sud-estul Europei, a picat la vot în şedinţa CL Sebeş de luni.

Consilierii ar fi fost precauți, după ce, în 2007, când a fost vândut un teren pentru construcția fabricii de bere Albacher au fost trimiși în judecată.


Procurorii au considerat ca prețul cu care a fost vândut terenul a fost mult sub prețul real al acestuia.

Comentarii Facebook