PROFI Cluj ”fură” la cântar cu un autocolant aplicat peste cel al producătorului. Ce amendă a încasat firma?

 

Societatea Profi Rom Food SRL, cea care administrează lanțul de supermarketuri Profi, a fost depistată cu nereguli, în urma unui control făcut de inspectorii OPC Cluj. 

 

O situatie neconforma a fost semnalata la SC PROFI ROM FOOD SRL unitate de comercializare din Cluj-Napoca ; operatorul economic - in calitate de vanzator-procedeaza la inscrierea unei cantitati nete mai mare decat cea inscrisa de producator pe eticheta initiala aplicata pe caserolele cu carne pasare refrigerata, prin aplicarea peste aceasta a unui autocolant”, precizează inspectorii.

 

Unul dintre exemplele date vizează caserolele cu ”Pulpa de pui cu os și piele”. ”Au inscrisa pe eticheta producatorului cantitate neta 0,834 kg, autocolantul aplicat de PROFI ROM FOOD acoperă partial sau total eticheta producatorului și indică greutate neta 0,865 kg, fiind afectate in mod evident interesele economice ale potentialilor consumatori.

 

Prin informatiile false inscrise pe eticheta aplicata pe produse operatorul economic induce in eroare consumatorii pe care ii determina sa ia decizii de tranzactionare in necunostinta de cauza, pe care, in caz contar nu le-ar fi luat”, precizează inspectorii OPC Cluj.

 

Societatea a fost amendată cu 5.000 de lei, pentru ”utilizarea de practici comerciale incorecte”, fiind ”propusa in procedura de urgenta incetarea practicii comerciale incorecte”. 

 

Controlul a făcut parte dintr-o verificare mai amplă realizată la finele lunii septembrie în 15 supermarketuri/hypermarketuri din județul Cluj. Au fost găsite aplicate 15 amenzi în valoare de 81.000 de lei.

Comentarii Facebook