Miercuri 27 Septembrie

”Electorata” ar putea intra în vigoare în această vară. Vezi câți oameni vor avea ratele subvenționateMinistrul pentru Buget, Liviu Voinea, a anunțat, miercuri seara, că ”electorata” ar putea intra în vigoare începând cu data de 1 iulie a acestui an.

"Această măsură numită greşit, după părerea mea, electorată, este una de restructurare a datoriei pentru bun plantici, care au venituri sub medie. (...) O astfel de măsură ajută un milion de oameni care au credite şi sunt sub salariul mediu pe economie", a declarat Liviu Voinea, în cadrul unei emisiune de pe Realitatea TV.

Acesta a anunțat că ministrul Finanțelor deja lucrează la forma finală a acestei ordonanțe.

"Probabil va intra în vigoare de la 1 iulie. Colega mea doamna Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor) lucrează la forma finală a acestei ordonanţe, care va fi în perioada următoare în dezbatere publică şi apoi pe masa guvernului", a adăugat Voinea.

Victor Ponta a anunțat în luna februarie, în urma discuțiilor cu FMI, că guvernul dorește aplicarea unei ordonanțe prin care ratele bancare ale persoanelor cu venituri scăzute să fie subvenționarte de stat.

Comentarii Facebook