Disponibilizarea muncitorilor de la Autostrada, amanata pana in februarie! VIDEO


Cartel Alfa Cluj solicita Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj (ITM) sa prelungeasca cu zece zile lucratoare procedura de concediere colectiva a celor peste 800 de angajati de la Autostrada Transilvania.

Liderul sindicatului, Grigore Pop, a declarat ca exista informatii potrivit carora Ministerul Transporturilor vrea sa continue lucrarile la Autostrada Transilvania.

"Vom cere ITM Cluj prelungirea cu zece zile lucratoare a procedurii de concediere colectiva a celor peste 800 de angajati de la Bechtel. Acestia trebuiau sa plece incepand cu 20 ianuarie, or noi vrem o prelungire pana pe 2 februarie, pentru ca avem semnale ca Ministerul Transporturilor va decide continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania. Guvernantii si-au dat seama ca trebuie sa continue lucrarile la autostrada in acest an, daca vor ca, in 2012, an electoral, sa mai taie panglici", a declarat Grigore Pop.

Ministerul Transporturilor ar vrea sa continua lucru in zona Suplacu de Barcau, din judetul Bihor, pe 33 de kilometri, si pe 10 kilometri intre Gilau si Mihaiesti.

Emilian Rosca, inspectorul sef al ITM Cluj, a declarat ca nu a primit nicio hartie din partea Cartel Alfa, dar ca procedura de concediere poate fi prelungita cu 10 zile.

 

Compania Bechtel a anuntat in 19 ianuarie 2010 ca va disponibiliza 833 de angajati pe motiv ca Guvernul nu vrea sa finanteze in continuare lucrarea.

Comentarii Facebook