Bechtel disponibilizeaza 800 de angajati de la autostrada Transilvania


Compania americana Bechtel va disponibiliza peste 800 dintre angajatii care au lucrat la tronsonul de 10 kilometru dintre Turda si Campia Turzii. Motivul: nu exista front de lucru, unde sa fie folosita forta de munca.

Sindicatul Transilvania al muncitorilor de la autostrada Transilvania a fost instiintat astazi despre intentia constructorului de disponibilizare a angajatilor.

Presedintele sindicatului, Mihai Lup, a declarat ca Bechtel nu are certitudinea ca lucrarile vor fi continuate si, in plus, firma americana are de recuperat de la statul romana circa 90 de milioane de euro, plati restante pentru lucrarile efectuate deja.

 

Presedintele Cartel Alfa, Grigore Pop, a declarat pentru Stiri de Cluj ca saptamana viitoare, miercuri, va avea o intalnire cu reprezentantii Bechtel pentru discuta despre concedierea angajatilor.

"Nu suntem de acord cu aceasta disponibilizare, pentru ca sunt lucrari care trebuie terminate, circa 50 de kilometri la Suplacu de Barcau, si, daca oamenii sunt dati afara, acestea se vor degrada si ne va costa mult mai mult sa le terminam", a declarat liderul Cartel Afla, la care este afiliat sindicatul Transilvania.

 

Disponibilizarile urmeaza sa fie facute in perioada 20 ianuarie - 28 februarie 2011. Acum, pe santierul autostrazii Transilvania lucreaza circa 1.050 de oameni.

Comentarii Facebook