Actiunile la Fondul Proprietatea se tranzactioneaza in cateva zile! Vezi cum le poti vinde


Actiunile la Fondul Proprietatea se tranzactioneaza in cateva zile si miile de romani care le detin isi pot recupera in sfarsit contravaloarea proprietatilor confiscate de regimul comunist.

Actiunile urmeaza sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti de saptamana viitoare, iar valoarea lor va fi stabilita de piata libera.

Pentru a le putea vinde, detinatorii actiunilor vor trebui sa incheie un contract cu unul dintre brokerii acreditati de Bursa de la Bucuresti. Cu ajutorul unui extras de cont care va contine codurile confidentiale ale fiecarui actionar, actiunile vor fi transferate de la depozitarul central in conturile firmei de brokeraj.

Pretul unei actiuni a fost stabilit de catre stat la valoare de 1 leu, dar dupa listarea la bursa valoarea ar putea scadea. Astfel, pentru o proprietate confiscata de comunisti si care a fost estimata la 100.000 de lei, fostul proprietar va primi 100.000 de actiuni.

Vestea buna este ca persoanele despagubite nu vor trebui sa plateasca impozitul de 16% pe castigurile bursiere pentru vanzarea actiunilor primite direct de la stat.

Fondul Proprietatea are o valoare de piata estimata la 3,6 miliarde de euro si detine actiuni la 83 de companii din Romania, intre care: Petrom, Hidroelectrica, Romgaz si Nuclearelectrica. Statul roman detine 39% din actiunile fondului.

Comentarii Facebook