Detergent Ariel si pui Transavia "falsificati" intr-un magazin alimentar de pe strada Memorandumului


Comisarii de la Protectia Consumatorilor Cluj au depistat intr-un managin alimentar de pe strada Memorandumului pui vrac si detergent care erau vandute sub o alt brand.

Controalele au "identificat existenta la vanzare a unor sortimente de carne de pasare congelata vrac, achizitionata din diferite surse si schimbata starea termica, in vederea ambalarii  individuale si aplicarii etichetei cu marca Fragedo Ice.

Modul de redactare al elementelor  de identificare-caracterizare: ilizibil, aplicarea aceluiasi cod de bare pentru diferite sortimente si cu un termen de valabilitate diferit de cel de pe ambalajul original, a creat suspiciunea ca eticheta produsului a fost reprodusa
", a declarat Mircea Radu, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj (CJPC).

Carnea de pui era vanduta sub numele Transavia, dar reprezentantii societatii sustin ca este vorba despre un fals. "Produsele identificate de catre Comisariatul Judetean Pentru Protectia Consumatorilor Cluj nu apartin societatii noastre", sustin oficialii Transavia. 

 

In total, a fost retrasa din consum cantitatea de 100 de kilograme de carne de pui si magazinul sanctionat de 3.000 de lei.


De asemenea, o practica similara a fost depistata si in cazul detergentului Ariel. "La comercializare a unui sortiment de detergent comercializat vrac ca fiind Ariel, cand de fapt documentele de aprovizionare puse la dispozitie de catre operatorul economic au evidentiat un stoc de detergent marca Bonux", a mai spus Mircea Radu.

Seful CJPC Cluj recomanda populatiei sa citeasca cu mare atentie elementele de identificare ale produselor, iar daca var ceva suspect sa refuze achizitionarea acestora.

Comentarii Facebook