Paszkany renunta la Cartierul Tineretului! "Arpi" s-a lansat in afaceri cu energie verde in parteneriat cu Primaria Cluj Napoca


Proiectul imobiliar, Cartierul Tineretului, initiat de Arpad Paszkany, a fost abandonat si inlocuit cu un parc fotovoltaic. Finantatorul CFR a primit unda verde din partea Consiliului Local Cluj Napoca, detinatorul terenului.

Cartierul Tineretului a fost anuntat cu surle si trambite chiar de Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca in acea vrene, dar in afara de piatra de temelie nu s-a facut nimic.

Primarul Sorin Apostu i-a cerut lui Arpad Paszkany sa gaseasca o solutie pentru folosirea terenului de 203 hectare de la capatul Bulevardului Muncii, de pe Dealul Sf. Gheorghe, deoarece in caz contrar ar fi urmat sa il piarda.

 

Saptamana trecuta, edilul a anuntat ca Polus Real Estate, controlata de Paszkany, s-a asociat cu WWS Energy Development LLC si a propus primariei un proiect prin care, pe terenul in cauza, va fi amenajat un parc fotovoltaic.

Sorin Apostu a declarat ca primaria va primi energie verde timp de 49 de ani, din care va fi asigurat iluminatul stradal si al institutiilor publice. Banii economisiti din neplata facturilor la energei, circa 2 milioane de euro pe an, vor fi folositi pentru a construit pe 5,1 hectare, circa 400 de locuinte sociale.

Arpad Paszkany a renuntat la visul de a construi 6.000 de locuinte pe dealul Sf. Gheorghe pe fondul crizei economice. Investitia s-ar fi ridicat la circa 500 de milioane de euro.

Proiectul a fost aprobat de catre consilierii locali cu patru voturi impotriva.

Comentarii Facebook