Miercuri 24 Aprilie

Delonghi a pornit producția la Jucu. Bosch e pe ultima sută de metri, iar Panettone e pe linie moartă

 

Companiile Delonghi și Bosch angajează, în acest an, 700 de muncitori pentru fabricile de la Jucu, din parcul Tetarom 3. 

 

Delonghi a început deja producția de probă cu 180 de angajați. Italienii ar fi trebuit să producă încă de anul trecut, dar Ministerul Economiei nu și-a făcut datoria. 

 

Au întârziat facilitățile fiscale pe care statul le-a promis firmei Delonghi. Între timp, aceste facilități au venit. La ora actuală s-a dat drumul producției de probă. Nu produce la foc continuu, ci fac probe, urmând ca la sfârștul lunii februarie să se treacă la adevărata producție de serie cu 180 de angajați. Până la sfîrșitul anului vor fi 300 de angajați la firma Delonghi. Inaugurarea fabricii nu s-a făcut, dar probabil că la sfârșitul lunii februarie va fi inaugurarea oficială”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, la emisiunea Știri de Cluj Live, joi seara, 17 ianuarie.

 

De asemenea, și compania germană Bosch va începe producția, tot la Jucu, în lunile mai - iunie. ”Este vorba de circa 400 de angajați. Ei nu sunt gata, am vizitat șantierul, dar nu sunt gata cu clădirea”, a mai spus Uioreanu.

 

În același timp, investiția italienilor care produc celebrul cozonac Panettone s-a blocat. ”Suntem în discuții cu cei de la Panettone. Ei au ales, din păcate, un teren la Jucu pe care nu îl avem și nu am putut semna contractul. Nu i-am pierdut și nici dânșii nu au pierdut speranța de a deschide la Cluj”, a mai precizat șeful CJ Cluj.

 

Urmărește AICI emisiunea Știri de Cluj LIVE înregistrată. Tema principală a acestei ediții a fost investițiile și locurile de muncă.

Comentarii Facebook