Dejul așteaptă investiția Zewa. Primarul Morar Costan promite că va găsi un teren pentru noua fabrică

 

Primarul Dejului, Morar Costan, a declarat că Dejul are nevoie de investiția pe care vor să o facă cei de la Zewa în localitate.

 

In calitate de primar sunt constient ca o comunitate nu se poate dezvolta fara industrie, domeniul care ofera cele mai multe locuri de munca.  Dejul reprezenta inainte de revolutie un pol industrial si avea traditie in industria hartiei prin Combinatul de celuloza si hartie care avea mii de angajati. 

 

Ma bucur ca aceasta industrie se revigoreaza acum in orasul nostru prin noua investitie realizata de Metalicplas Impex. Dezvoltarea acesteia pe viitor, ar insemna mult mai multe locuri de munca in oras, de aceea sprijin orice demers in acest sens iar daca grupul MGTec doreste sa-si transfere capacitatea de productie de la Petresti la Dej, voi face tot ceea ce depinde de mine ca aceasta investitie sa se materializeze”, a declarat primarul Dejului, Morar Costan.

 

Compania suedeză Zewa va investi la Dej și nu la Sebeş circa 150 de milioane de euro într-o fabrică unde vor lucra 100 de oameni.

 

Suedezii au plecat la Sebeș petru că aleșii locali nu au fost de acord să vândă terenul de 3,6 hectare necesar pentru fabrică, la prețul de 20 de euro pe mp + TVA.

Fabrica Zewa, în valoare de 150 de milioane de euro, se mută din Alba la Cluj, in Dej

Comentarii Facebook