De'Longhi este oficial la Jucu! Italienii vor angaja in prima faza 1000 de oameni


Contractul intre Consiliul Judetean Cluj, SC Tetarom SA si SC De'Longhi SRL Romania, privind derularea investitiei din parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, a fost semnat miercuri 28 martie.

"Au fost semnate astazi cele doua contracte, unul de constituire de drepturi reale, adica drept de superficie pe teren si drept de servitute pe caile interne de acces in Parcul Industrial Tetarom 3, precum si cel de administrare intre judetul Cluj, prin S.C. Tetarom S.A. si S.C. De'Longhi S.R.L, in forma in care au fost aprobate in plen. Din acest moment practic societatea De’Longhi poate sa isi deruleze investitia din parcul nostru industrial", a anuntat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

La finalul lunii ianuarie grupul italian De'Longhi a anuntat achizitionarea activelor Nokia din Parcul Industrial de la Jucu, unde va incepe in acest an productia de aparate electrocasnice si electronice. Tinta de angajari este de 600 - 1.000 de oameni, iar investitia in dotarile cu echipament ale halelor, de 30 de milioane de euro.

De'Longhi s-a infiintat in 1902 ca atelier mestesugaresc, devenind unul dintre liderii globali pe piata aparatelor electrocasnice, in special la automate de cafea si aparate de bucatarie. In 1994, De'Longhi a cumparat compania italiana Climaveneta, iar in 2001, producatorul britanic Kenwood.

In urma reorganizarii sale, grupul are doua divizii: cea de echipamente de uz casnic, care a avut in 2011 venituri mai mari cu 11,3% decat in anul precedent, si cea de echipamente profesionale, in crestere cu 8,8%. Marcile sale distinctive sunt De'Longhi si Kenwood, alaturi de Ariete, Simac, Climaveneta sau Dlradiators. De'Longhi dispune de fabrici in Italia, Rusia si China. Grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 miliarde de euro.

Comentarii Facebook