De ce folosesc operatorii de telefonie din România moneda euro



Operatorii de telefonie mobilă prezenți în România, Orange, Vodafone, Digi și Telekom, au tarifele pentru serviciile oferite exprimate în euro.

Totuși, în privința prețurilor telefoanelor, Digi şi Telekom adoptă strategia retailerilor şi prezintă preţuri în lei, în timp ce Orange şi Vodafone le comercializează în euro.

Majoritatea costurilor noastre sunt în euro, iar exprimarea preţurilor în euro este un mod de a stabiliza relaţia între venituri şi cheltuieli şi de a îmbunătăţi astfel predictabilitatea rezultatelor financiare ale societăţii“, explică oficialii din industria telecom, potrivit zf.ro.

Orange (fostul Dialog), Vodafone (Connex) şi Cosmote (Cosmorom) au practicat încă de la intrarea pe piaţă tarife în monede internaţionale, mai întâi în dolari, trecând apoi la euro.

De asemenea, nu doar operatorii telecom au tarifele exprimate în euro, chiar și autoritatea de reglementare în domeniu utilizează această monedă pentru a stabili anumite tarife care trebuie să fie utilizate de furnizorii de servicii, printre care tariful de interconectare sau cel de acces la bucla locală.

Comentarii Facebook