ACI Cluj a finalizat în timp record Fabrica de Confecții Metalice realizată din fonduri europene (P)

 

ACI Cluj a finalizat construicția și dotarea Fabricii de Confecții Metalice, realizată din fonduri europene.

 

Proiectul a avut denumirea ”Modernizarea fundamentala a procesului de productie prin constructie hala fabrica confectii metalice si achizitie de echipamente si tehnologii noi“ și a fost co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene.

 

Proiectul face parte din programul operational sectorial “Cresterea competitivitatii economice POS CCE 2007-2013 si este co-finantat prin Fondul European de dezvoltare Regionala.

 

Valoarea totala a proiectului este de 14.941.747,75 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 5.089.555,89 lei, formata la randul ei din contributia comunitara prin fonduri europene de 4.377.018,07 lei si din contributia Guvernului Romaniei prin fonduri ale bugetului de stat de 712.537,82 lei.

 

Constructia Fabricii de confectii metalice a durat 7 luni desi in contractul de finantare a fost prevazut termenul de finalizare a activitatilor proiectului de 12 luni. Contractul ramane in vigoare inca 5 ani de la receptie, ceea ce reprezinta perioada de monitorizare a proiectului.

 

Estimam ca finalizarea acestui proiect să contribuie la cresterea cifrei de afaceri a companiei cu circa 20% anual si la reducerea costurilor aferente obtinerii de confectii metalice cu circa 10% anual.

 

Se vor crea 18 locuri de munca in cadrul fabricii de confectii metalice si alte 60 locuri de munca in activitati conexe (proiectare, aprovizionare, transport s.a.). Compania noastra a angajat deja 3 absolventi, ingineri debutanti si alte 11 persoane au fost trimise la cursuri de instruire pentru acest proiect.

 

Fabrica de confectii metalice construită este una din cele mai performante din tara. Are o suprafata de 3210 mp si a fost dotata cu 17 echimente si utilaje noi, software si hardware de ultima generatie, achizitionate din Uniunea Europeana”, a precizat Dr. Ing. Dorin Așchilean, manager de proiect SC ACI Cluj SA.

 

Capacitatea de productie a fabricii de confectii metalice este de peste 400 de tone/pe luna intr-un schimb, insa aceasta va ajunge sa produca 800 de tone de confectii metalice/luna in doua schimburi.

 

In ceea ce priveste destinatia confectiilor metalice produse, 70% din productia obtinuta va fi destinata proiectelor executate de catre ACI CLUJ, 20% din productie va fi destinata exportului, iar 10% din productie va fi destinata clientilor autohtoni.

Comentarii Facebook