Cum să alegi și să folosești corect crema de față

Pielea feței necesită zilnic o îngrijire delicată și eficientă, deoarece factorii nocivi ai mediului o pot usca și îmbătrâni. De asemenea, aceasta devine mai puțin elastică și fermă, iar pentru a îi îmbunătăți starea și aspectul trebuie să folosim o cremă de față, care este unul dintre cele mai principale produse din rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Crema de față are proprietatea să hrănească epiderma cu substanțe nutritive, să o hidrateze, să îi mențină un nivel optim de umiditate, să o regenereze și să prevină îmbătrânirea prematură a acesteia. De asemenea, acest remediu este responsabil să protejeze pielea de factorii nocivi ai mediului, precum și o pregătește pentru aplicarea machiajului. Însă, pentru a asigura epidermei cea mai bună îngrijire, trebuie să alegem corect crema de față în funcție de ten. Alegerea corectă a cremei va ajuta la uniformizarea nuanței tenului, la ameliorarea inflamației, la eliminarea punctelor negre, precum și a altor imperfecțiuni.


Cum să alegi corect crema potrivită?


O cremă de față trebuie aleasă în funcție de tipul pielii, dar și a vârstei.


  • Pielea normală


Pentru acest tip de epidermă este necesar să folosești o cremă cu un ușor efect de hidratare. Se recomandă ca compoziția sa să conțină colagen. 


  • Pielea grasă


Pentru epiderma grasă, opțiunea ideală ar fi un produs pe bază de gel. În plus, compoziția poate include micro-particule matifiante care absorb excesul de sebum. Trebuie să alegi creme cu substanțe care normalizează activitatea glandelor sebacee: extract de aloe, calendula, vitaminele A și E, sulf, zinc etc.


  • Pielea uscată


Pentru epiderma uscată este potrivită o cremă pe bază de acid hialuronic sau glicerină. Aceste componente hidratează profund și, cel mai important, rețin umiditatea în interiorul celulelor pentru o lungă perioadă de timp. 


  • Pielea combinată


Tipului de piele combinată se recomandă utilizarea mai multor creme de față. Pentru zona T, trebuie să alegi o cremă pe bază de gel pentru epiderma grasă, iar pentru cealaltă zonă a feței - o cremă pentru tenul uscat sau normal.


De asemenea, este foarte important atunci când ești în căutarea unei creme să acorzi o atenție deosebită și vârstei. De la 18 până la 25 de ani, pielea are nevoie doar de nutriție și hidratare, astfel o cremă nutritivă și hidratantă va fi alegerea perfectă. De la 25 până la 30 de ani, producția de colagen se reduce, iar un remediu pe bază de colagen va fi ideal pentru îngrijirea pielii. După 30 de ani, alege creme care îmbunătățesc circulația sângelui în straturile superioare ale epidermei și previn apariția ridurilor. Pentru pielea matură, produsele cu un conținut ridicat de lipozomi și colagen sunt perfecte.

Eficacitatea cremei depinde și de aplicarea corectă a acesteia. Este necesar să aplici produsul numai pe pielea curățată anterior și uscată cu prosoape de hârtie. Mai întâi de toate, se aplică un toner, care normalizează pH-ul epidermei și strânge porii. Apoi, crema se aplică cu mișcări ușoare de masaj pe toată suprafața tenului. Se aplică doar o cantitate mică de remediu, deoarece o cantitate mai mare nu va fi absorbită complet și va face pielea grasă. Dacă totuși ai aplicat prea multă cremă pe față, atunci după 10-15 minute, șterge epiderma cu un prosop de hârtie.


Crema de față este un produs indispensabil în îngrijirea zilnică a tenului, astfel, nu ezita nici o clipă să achiziționezi produsul potrivit tipului tău de ten, pentru a avea o piele sănătoasă, catifelată și radiantă.


Comentarii Facebook