Miercuri 24 Aprilie

Cum arată tronsonul MUZEU din Autostrada Transilvania. E aproape gata, dar nu poate fi folosit - VIDEO

 

Tronsonul Gilău - Nădășel, din Autostrada Transilvania, a fost supranumit lotul muzeu, pentru că este aproape gata, dar nu va putea fi folosit deloc de șoferi. 

 

”Așa cum am promis acum puțin timp, vă prezentăm lotul-muzeu A3 Gilău-Nădășelu, așa cum a fost el surprins din aer acum câteva zile. Constructorul, UMB Spedition, a avansat mult cu lucrările, acest lucru fiind clar vizibil din filmarea aeriană. Din informațiile pe care le avem la această oră și din experiența noastră în monitorizarea proiectelor de infrastructură, credem că această porțiune de autostradă poate fi finalizată undeva în luna septembrie a acestui an.

 

Nu vă grăbiți, însă, nu vom putea folosi acest lot pentru că nu este conectat printr-un pod/viaduct în nodul Gilău de restul Autostrăzii Transilvania (A3 Gilău-Câmpia Turzii)!

 

Licitația actuală pentru acest pod/viaduct trenează de luni de zile”, precizează cei de la Asociația Pro Infrastructură.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța în 10 februarie că au fost depuse oferte pentru proiectul intitulat ”Finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj – Oradea”.

 

Acest pod ar trebui să fie gata în 8 luni de la finalizarea licitației. Fără această construcție, Autostrada Transilvania nu ar fi ”ruptă” în două, la Gilău.

 

Podul ar fi trebuit să fie făcut de compania americană Bechtel, dar în 2013 s-a reziliat contractul și firma a plecat.

 

Podul este vital pentru a face legătura între tronsoanele existente, Câmpia Turzii - Gilău, și tronsonul de la Gilău la Nădășelu, care acum este în stadiu avansat de execuție. 



Comentarii Facebook