Criza se face simțită în această vară. Românii au bugete de vacanță mai mici în acest an


Președintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, susține că românii au avut un buget de vacanță mai mic decât în acest an și au cheltuit mai puțin în acest sezon estival decât anul trecul.

Potrivit Corinei Martin, numărul turiștilor din stațiunea Mamaia a crescut cu 5%, însă a scăzut în sudul litoralului.

"Important este că românii s-au îndreptat cu altă atitudine spre litoralul românesc, au ales mai mult litoralul românesc în defavoarea altor zone de litoral şi ne interesează ca în continuare să ducem această campanie de promovare atât pe piaţa românescă, cât şi pe alte pieţe internaţionale", a afirmat Corina Martin, informează Mediafax.

Aceasta a spus că românii au avut un buget mai mic în acest an și că au cheltuit mai puțini bani în vacanța la mare.

"O concluzie poate mai puţin plăcută a acestui sezon este aceea că românii au avut un buget de vacanţă mai redus faţă de anul trecut. Deci, au cheltuit mai puţin, au consumat mai puţin pe litoralul românesc, asta sigur că este legat de nivelul de trai şi de puterea de cumpărare a românului. Important este că, deşi au ales să stea mai puţine nopţi la mare sau să consume mai puţin pe anumite servicii, au ales în continuare totuşi să meargă în vacanţă şi au mers în vacanţă pe litoralul românesc", a explicat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Matin a mai spus și că nu sunt estimate creșteri ale tarifelor percepute de agenții hotelieri și de turism pentru sezonul de anul viitor.

"Nu avem estimate, din ceea ce am discutat cu hotelierii şi cu agenţiile de turism, creşteri pentru anul viitor. Suntem prudenţi în continuare, nu avem motive să ne gândim acum la creşteri de tarife sau la creşteri de profit, nici vorbă, trebuie să consolidăm această creştere mică pe care am înregistrat-o cel puţin pe Mamaia în acest sezon", a spus Martin.

Comentarii Facebook