Duminica 28 Aprilie

E.ON Gaz Cluj face EXPERIMENTE pe spatele clujenilor din fonduri EUROPENE. Montează conducte noi, dar le folosește tot pe cele vechi

 

E.ON Gaz Cluj își bate joc de fondurile europene primite pentru modernizarea rețelelor de gaz din Cluj-Napoca. Schimbă conductele cu unele noi, dar le folosește tot pe cele vechi. 

 

Sunt situații în care fac lucrările de intervenție pe o stradă, introduc conducta nouă, asfaltează, dar nu cuplează imediat gazul pe conducta nouă, ci mai stau pe conducta veche și ne trezim că trebuie să facă din nou lucrări și să spargă strada pe care tocmai au asfaltat-o. 

 

Am avut o situație pe Alverna și alta în Andrei Mureșanu.

 

Nu pot să lucreze ca și Dorel în Cluj. Introduc o conductă nouă, dar mențin conducta veche și nu o cuplează pe cea nouă și intervin pentru a remedia avariile la cea veche. Vor primi amenzi maxime pentru fiecare această situație”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Una dintre explicații ar fi că firmele care au contract cu E.ON Gaz lucrează greoi și pentru a se încadra în termenul prevăzut de Primăria Cluj-Napoca asfaltează rapid drumul, cu toate că nu scot din pământ vechea conductă, ci continuă să o folosească. 

 

Nu se încadrează în termene și nu lucrează profesionist. Nu își respectă angajamentele și sub diverse pretexte și ca să respecte termenul asfaltează repede și ne trezim că vechea conductă pușcă și intervin pe lucrarea asfaltată”, a mai spus Emil Boc.

 

S-ar părea că birocrația din cadrul E.ON Gaz este atât de mare încât se întârzie nepermis de mult cu predarea și primirea lucrărilor. Astfel, pentru a nu-i lăsa pe clienți fără gaz, sunt folosite, temporar, vechile conducte, iar acestea cedează și este nevoie de spargerea din nou a asfaltului. Așa s-a întâmplat pe Alverna, unde E.ON Gaz a lucrat de două ori.

 

E.ON Gaz a primit în 2012 suma de 59,81 milioane de lei, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, pentru modernizarea rețelei de gaz din Cluj-Napoca.

 

Din acești bani se suportă înlocuirea conductelor și asfaltările. Astfel că toată bătaia de joc a celor de la E.ON Gaz este decontată din fonduri europene, care trebuie cheltuite cu mare atenție.

 

E-On Gaz amendată la Cluj cu 84.000 lei pentru BĂTAIA de JOC din oraș. Pe Câmpului ar fi trebuit să preda lucrarea în IULIE

Comentarii Facebook