O nouă firmă de ridesharing întră pe piața românească


După ce au fost legalizate platformele de ridesharing, o nouă firmă de transport şi-a făcut apariţia pe piaţa din România.

Yango folosește propriul sistem de de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, iar serviciul mai este disponibil în 16 ţări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda sau Israel.

Prețul de bază al unei curse cu Yango este de 8 lei. Aceasta este calculată pentru o distanţă de 3 km şi 7 minute. Dacă cursa este mai scurtă de atât, clientul va plăti tot 8 lei. Cursa începe să fie contorizată după trei minute de când şoferul a ajuns la punctul de pornire. Fiecare minut de aşteptare sau al cursei costă 0,3 lei, în timp ce fiecare kilometru costă 1,5 lei, iar minutele în trafic sunt calculate la 0,22 lei pe minut, potrivit Go4it.ro

În afara oraşelor, în zonele de suburbie, Yango taxează clienţii cu 2 lei pe kilometru şi cu 0,2 lei pe minut, în timp ce taxa de aşteptare este la fel: 0,3 lei pe minut.

Este prevăzut și un fel de tarif dinamic, în orele de vârf.

Pe site-ul Yango sunt realizate câteva „simulări” de trasee şi costuri. O cursă Piaţa Victoriei – AFI Mall Cotroceni de 15 minute şi 4 kilometri este listată la 7,2 lei (probabil rotunjit la final la 8 lei, cursa de bază), o cursă de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni la Piaţa Universităţii de 42 min şi 16,5 km este listată la 36,9 lei, în timp ce o cursă de la Băneasa Shopping City la Piaţa Universităţii de 16 minute şi 9,8 km este listată la 15,2 lei. Nu este clar în ce timp al zilei sunt făcute aceste simulări.

Comentarii Facebook